Sprekersavond Bent u nog mee? : digitale privacy & cyberpesten

27-01-2015 19:10
Pesten is de pest en we hopen dat onze kinderen nooit gepest zullen worden en er nooit zullen aan deelnemen. Het is een onderwerp dat de laatste jaren systematisch aan belang wint en waarbij het nodig is om altijd de vinger aan de pols te houden.
Maar hoe ga je er juist mee om? Kan je hierop anticiperen en hoe moet je reageren? Wat is het verschil tussen plagen en pesten en dan komt er nog een extra dimensie bij; cyber pesten…
Internet, Ipad, Smartphone, PC, Facebook, sociale netwerken, … het is niet meer uit ons leven te denken maar de impact ervan is van groot belang.
Kinderen zijn steeds jonger wanneer ze hun eerste stappen op het internet zetten. Net zoals ouders en leerkrachten in het echte leven een voorbeeldfunctie hebben, moeten ze ook online betrokken zijn en een goede begeleiding bieden. Deze begeleiding bestaat uit weten wat kinderen online doen, welke sites ze bezoeken, hoe ze zich online gedragen en meegeven wat kan en wat niet kan.
 
Om op deze vragen een antwoord te bieden organiseert de ouderraad van de Ave Mariabasisschool op Donderdag 12 februari 2015 om 20u in de parochiezaal van Vlezenbeek de info avond:
 
Bent u nog mee?
‘digitale privacy, cyberpesten, goede gewoonte'
 
Gezien het belang van deze topic mogen er ook ouders, grootouders, vrienden, van buiten de school aan deelnemen. De inschrijving is GRATIS, maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven om de organisatie zo vlot mogelijk te laten verlopen. 
 
Graag inschrijven via een mailtje naar : ouderraad.amb@gmail.com voor dinsdag 10 februari 2015.